Főzzük ki!

Létrehozás dátuma: 2012.06.26.

1

Hozzászólások

Utazocica
Ludwigshafen, Németország
312 mániapont

írta GaborApa 2013.03.06. 19:00
Nem vagyok sütis, de ez nagyon ott volt.

Ha jól emlékszem, Soma majdnem magára öntötte, hogy a ruhájába integrálva tüntethesse el előlünk.
10_03_lol.gif

Köszi!

10_03_lol.gif Szegény Soma, muszály volt valami új trükköt kitaláljon, mert ráparancsoltunk, hogy a transzport közben fütyüljön és lehetöleg ne mártsa mind a tiz úját a tojáslikörbe. ... mert a nyalógatással és az újaival kezdte ...

Öt csillagos szálloda? Köszönjük, nem! Nekünk már van!
#2845     2013.03.06. 20:24        

GaborApa
Turkish Valentine
3233 mániapont

írta Utazocica 2013.03.06. 18:40

Végre betartom az igéretemet és leirom a szilveszteri sütim receptjét....
Nem vagyok sütis, de ez nagyon ott volt.

Ha jól emlékszem, Soma majdnem magára öntötte, hogy a ruhájába integrálva tüntethesse el előlünk.
10_03_lol.gif

Mindenhol ... otthon
#2844     2013.03.06. 19:00        

Utazocica
Ludwigshafen, Németország
312 mániapont

Végre betartom az igéretemet és leirom a szilveszteri sütim receptjét.

Tojáslikörös sütemény

A tésztához:

150 g puha vaj (nem margarin!)
150 g cukór
150 g keserü (sötét) csokoládé
300 g dióbél
7 db kisebb tojás
1 vaniliacukór
2 kanál rum
1 sütöpor
1 csipet só

A bevonathoz:

6 deci habtejszin (semmi esetre se vegyetek mühabot!)
2 csomag habstabilizáló
6 kanál szitált porcukor vagy finom kristálycukór
1 vaniliacukór
1 csipet só
Tojáslikör, minnél sürübb fajta (legaláb 1/4 liter)

Vaj és liszt a tepsi kikenéséhez

Ez az adag egy 30x40 cm tepsinek felel meg. A tepsi falai legaláb 3-4 cm magasok legyenek.

A diót a darabokra tört csokoládéval finomra kell darálni. A többi hozzávalóval együt 5 percig elektrohabverövel keverni.
A kivajazott, kilisztezett tepsibe egyenletesen elkenni, 175°C fokon 10-15 percig sütni, kihüteni.

A cukórt a vaniliával, sóval, stabilizáloval elkeverni. A jéghideg tejszint egy fél percig verni, álandó verés közben hozzáadni a cukorkeveréket és teljesen keményre verni.

Egyenletesen elsimitani a kihült tésztára, a szélén egy kis peremet hagyni. A tojáslikört kanalanként ráönteni, lehet több mint ½ cm magas is.

Fogyasztásig lefedve hidegen tartani. A legjobb ha másnap vágjúk fel. A tojáslikör valahogy összeérik a teszinhabbal és megmered. Az egész tészta is “zaftosabb”.

Jó sikert és jó étvágyat!

Megjegyzés: A tésztába tényleg nem kell liszt!

Öt csillagos szálloda? Köszönjük, nem! Nekünk már van!
#2842     2013.03.06. 18:40        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

írta Jamesz 2012.11.12. 18:42


Mellé tehetnénk egy kistányér répát ...és máris karottás a sertéstokány !!! Azt majd legfeljebb Lilike benyomja....a kislánynak mindegy ..
Jameszkám velem lehet egyezkedni és szerintem Lilike sem mondana nemet 30_20_leborul.gif

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1390     2012.11.12. 19:34        

Jamesz
Szigethalom
647 mániapont

írta Rika 2012.11.12. 11:17

Igen ám,de akkor már nem karottás sertéstokány lenne 10_06_happy.gif

Mellé tehetnénk egy kistányér répát ...és máris karottás a sertéstokány !!! Azt majd legfeljebb Lilike benyomja....a kislánynak mindegy ..

Ha ülhetsz ne állj , ha fekhetsz ne ülj....
#1388     2012.11.12. 18:42     1 embernek tetszik    

Rika
Budakeszi
983 mániapont

írta Jamesz 2012.11.12. 09:46


Persze ha kihagyjuk azt a zsenge karrottát , vagy pl.fokhagymával pótoljuk.....sokkal ehetőbb lesz az egész ...:-)))
Igen ám,de akkor már nem karottás sertéstokány lenne 10_06_happy.gif

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1378     2012.11.12. 11:17        

Jamesz
Szigethalom
647 mániapont

írta Rika 2012.10.29. 02:33
Karottás sertéstokány
Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
1 karotta,
1 evőkanál liszt, só.
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott húst. Zsírjára pirítjuk, megsózzuk, meghintjük kevés liszttel, még kétszer-háromszor átforgatva megpirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. A lisztet csomómentesre keverjük a lében. Közepes lángon pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele a vékony karikára vágott zsenge karottát és pároljuk készre.

Persze ha kihagyjuk azt a zsenge karrottát , vagy pl.fokhagymával pótoljuk.....sokkal ehetőbb lesz az egész ...:-)))

Ha ülhetsz ne állj , ha fekhetsz ne ülj....
#1377     2012.11.12. 09:46        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Vörösboros pusztapörkölt
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
50 dkg burgonya,
15 dkg vöröshagyma,
3 dkg édes-nemes fűszerpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
2 db paradicsom,
2 db paprika,
2 dl száraz vörösbor,
10 dkg sertészsír,
őrölt kömény.
Az előhevített zsíron lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük a fűszerpapriká-val, majd felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott marhahúst, a karikára vágott paradicsomot és paprikát, és megsózzuk. Nem túl erős tűzön pörköljük. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott és cikkekre vágott burgonyát. Ízesítjük kevés őrölt köménnyel, áttört fokhagymával és vörösborral. Együtt készre főzzük.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1097     2012.10.29. 02:37        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Karottás sertéstokány
Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
1 karotta,
1 evőkanál liszt, só.
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott húst. Zsírjára pirítjuk, megsózzuk, meghintjük kevés liszttel, még kétszer-háromszor átforgatva megpirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. A lisztet csomómentesre keverjük a lében. Közepes lángon pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele a vékony karikára vágott zsenge karottát és pároljuk készre.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1096     2012.10.29. 02:33        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Kalocsai babgulyás
Hozzávalók (15 személyre):
3 kg marhalábszár,
5 bögre tarkabab,
őrölt paprika (édes és erős, ízlés szerint),
6 cső erős zöldpaprika,
6 fej hagyma,
3 db közepes sárgarépa,
2 db közepes gyökér,
5 csomag petrezselyemzöld,
5 db babérlevél,
3 g köménymag,
20 szem egész bors,
15 db kisebb paradicsom,
só, kevés disznózsír.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, belekeverjük az apró kockákra vágott marhalábszárat. A húst fehérre pirítjuk, majd vízzel felöntjük, sóval és őrölt paprikával ízesítjük. Lassú tűzön zsírjára lesütjük. A lesütött húst vízzel felöntjük (egy személyre kb. egy liter vizet számítva), hozzáadjuk a babot, a zöldségféléket és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, a végén őrölt paprikával sűrítjük

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1095     2012.10.29. 02:32        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Bográcsban főtt kapros csirke
1 csirke (kb. 1 kg-os),
60-70 dkg burgonya,
1 salátauborka,
2 db zöldpaprika,
2 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
4 dl tejföl,
2 nagy csokor friss kapor,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

A megtisztított csirkét kis darabjaira vágom. (A combokat kétfelé, a mellet négyfelé darabolom.) A megtisztított vöröshagymát vékonyra karikázom, az előzőleg megmosott uborkát pedig héjastól felszeletelem. A zöldpaprikákat megmosom, kicsumázom, és a meghámozott burgonyával együtt karikákra vágom. Egy jó nagy bogrács alját hajszálvékonyra szeletelt füstölt szalonnával kibélelem, majd a csirke csontosabb darabjait ráfektetem a szalonnára. Jól megsózom, megszórom borssal és apróra vagdalt kaporral. Ráteszek néhány uborka-, vöröshagyma- és zöldpaprika-karikát. Ezt is megsózom, majd burgonyával folytatom a rétegezést. Sózás után csirkedarabok következnek. Addig rakosgatom a hozzávalókat a bográcsba, amíg elfogy a nyersanyag. A megtisztított és szétzúzott fokhagymát belekeverem a tejfölbe, kicsit megsózom, és nyakon öntöm vele az ételt. A bográcsot a tűz fölé akasztom és lassú forralással addig főzöm, amíg a tetején levő húsba vagy burgonyába könnyen beleszalad a villa. Keverni nem, csak rázogatni szabad! (Akkora bográcsba tanácsos betenni a hozzávalókat, hogy az étel tetejétől még legalább 10 centiméteres szabad hely legyen.)

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1094     2012.10.29. 02:30        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Csopaki pincepörkölt:
1,4 kg marhalábszár,
40 dkg sertésvelő,
20 dkg sertészsír,
30 dkg hagyma,
3 dkg fokhagyma,
4 dkg fűszerpaprika,
2 g kömény,
5 dkg só,
1 zöldpaprika + 1 paradicsom (szezonon kívül 20 dkg lecsó),
őrölt feketebors,
3 dl csopaki rizling.
A húst felkockázom. A zsíron aranysárgára pirítom a karikára vágott hagymát, hozzáadom a köményt és a zúzott fokhagymát, majd megszórom e fűszerpaprikával. Hozzáadom a húst, majd kevés őrölt hússal fűszerezem. Néhány perc múlva rádobom a felkockázott paprikát, paradicsomot és a velőt, majd felöntöm a csopaki borral. Készre főzöm és forrón tálalom.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1080     2012.10.28. 14:11        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Bakonyi aprópecsenye
40 dkg sertéscomb
30 dkg erdei gomba
2 fej vöröshagyma 40
15 dkg füstölt szalonna
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kakukkfű
ízlés szerint bors
ízlés szerint konyhasó
50 dkg burgonya

A kockára vágott szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük, hozzátesszük a félfőre vágott hagymát, majd ha összeesett, a kockára vágott húst és hirtelen átsütjük. Zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá és félpuhára pároljuk, belekeverjük a vékony szeletekre vágott gombát és készre főzzük, úgy hogy mire elkészül zsírjára süljön.
Közben a kockára vágott burgonyát bő olajban megsütjük.
Tálalás előtt a burgonyát és a gombás húst összeforgatjuk.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1079     2012.10.28. 14:07        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Babgulyás
30 dkg száraz bab
60 dkg marhahús
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1fej vöröshagyma
5 dkg zsír
1 evőkanál fűszerpaprika
ízlés szerint só
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi törött bors
1 adag csipetke
A babot a főzés előtt egy nappal beáztatom. A húst megmosom, apró kockára a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára,a vöröshagymát pedig finomra vágom.
A vöröshagymát olajon megfonnyasztom, belekeverem a fűszerpaprikát, majd kevés vízzel felengedem és beleteszem a húst, a paprikát, paradicsomot, a fokhagymát és sóval ízesítem, és puhára főzöm a húst.
A babot sós vízben megfőzöm, és amikor már a bab is és a hús is megpuhult, összeöntöm. Sóval, borssal tovább ízesítem, felforralom és csiptekét szaggatok bele.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1078     2012.10.28. 14:00        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Somogyi tarhonyás, huszár bográcsos

50 dkg sertés lapocka
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
25 dkg házi tarhonya
3-4 db burgonya
15 dkg erdei gomba
só, fűszerpaprika, őrölt bors, kakukkfű.
Elkészítés:

Bográcsban a házi tarhonyát szárazon megpirítjuk, majd egy másik edénybe átöntjük. A bográcsba szalonnás pörköltalapot készítünk, ebbe kerül a kocka sertéshús, erdei gomba, zöldpaprika. Fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. Ezután tesszük rá a pirított tarhonyát és a kockára aprított burgonyát. Annyi vizet öntünk rá, hogy mire megpuhul, lé ne legyen rajta! Tartalmas, különleges egytálétel! Igazi huszáros!

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1077     2012.10.28. 13:54        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Körömpörkölt bográcsban

1.5 kg sertéscsülök és - láb
2 - 3 evőkanál zsír
2 fej vöröshagyma
2 kk. pirospaprika
csípős paprika
1 mk. bors
1 - 2 dl vörösbor

Elkészítés:

A megtisztított sertéslábakat, csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és a feldarabolt hagymát világossárga színűre pirítjuk, kevés borsot és pirospaprikát szórunk bele. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá. ) Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt sertéshúst. Vízzel felöntjük úgy, hogy bőségesen ellepje a bogrács tartalmát. Megsózzuk. Fövés közben pótoljuk rendszeresen a vizet mindaddig, míg a hús megpuhul. Ha a hús megfőtt, akkor már csak sütjük tovább, és kb. 15 perccel a bogrács levétele előtt 1 - 2 dl vörösborral meglocsoljuk.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1076     2012.10.28. 13:53        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Sonkás burgonya bográcsban

» 70 dkg burgonya
» 30 dkg füstöls sonka
» 1 fej vöröshagyma
» 4 tojás
» 2 dl tejföl
» 10 dkg reszelt sajt
» vaj
» őrölt fehér bors
» só

burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, majd félretesszük. sonkát megfőzzük, majd felcsíkozzuk. tojásokat felütjük, felverjük, tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a sajtot és elvegyítjük. Vöröshagymát felkarikázzuk.
Bográcsban olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, majd rátesszük a burgonyát és a sonkát. Összekeverjük az ételt, fűszerezzük, hozzáöntjük a tejföllel elkevert tojásokat és összesütjük az ételt.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1075     2012.10.28. 13:49        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Sertésrizottó bográcsban elkészítve

» 50 dkg sertéshús
» 30 dkg rizs
» 1 fej vöröshagyma
» 6 dkg reszelt sajt
» zsiradék
» petrezselyem
» őrölt köménymag
» őrölt fekete bors
» só

Húst 2 cm-es falatkákra vágjuk, vöröshagymát felaprózzuk. Zsiradékot teszünk a bográcsba és felhevítjük. hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott húst, és saját levében megpároljuk. Ha a hús félig puha, hozzáadjuk az átmosott rizst és fűszerezzük. Sóval, borssal ízesítjük és megszórjuk köménymaggal, majd felöntjük elegendő vízzel. Ha a rizs puha, és a hús is elkészült, a maradék vizet elforraljuk.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1074     2012.10.28. 13:48        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Ráchús bográcsban elkészít

» 80 dkg sertéshús
» 1 kg burgonya
» 3 zöldpaprika
» 2 paradicsom
» 2 fej vöröshagyma
» 2 dl tejföl
» zsiradék
» őrölt fekete bors
» só

Húst kis kockákra vágjuk. Vöröshagymát karikára szeleteljük, zöldpaprikát felkarikázzuk, paradicsomot pedig cikkekre vágjuk. burgonyát meghámozzuk és kockára daraboljuk. Zsírt rakunk a bográcsba, és mikor felhevült, beletesszük a hagymát és mikor üvegesedni kezd, rádobjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Fűszerezzük, majd a húst is hozzáadjuk. Amikor a hús már majdnem puha beletesszük a burgonyát is, összekeverjük a hozzávalókat. Összepároljuk az ételt, és puhára főzzük. Ha ez kész, akkor a tejfölt a bográcsba borítjuk és összekeverjük a hússal.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1073     2012.10.28. 13:45        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Pásztortarhonya

» 25 dkg tarhonya
» 20 dkg füstölt kolbász
» 10 dkg füstölt szalonna
» 60 dkg burgonya
» 1 fej vöröshagyma
» 2 zöldpaprika
» 1 paradicsom
» őrölt pirospaprika
» só

Kolbászt félujjnyi vastag karikákra vágjuk, szalonnát felkockázzuk. Zöldpaprikát karikára, burgonyát kockára, hagymát apróra, paradicsom négybe vágjuk. Bográcsba beletesszük a szalonnát, zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a tarhonyát, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, összekeverjük és 6 percig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával és adunk hozzá 2 dl vizet. Beleszórjuk a burgonyát és megsózzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd a kolbászt és felöntjük 8 dl vízzel és puhára főzzük.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1072     2012.10.28. 13:42        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Körös menti bográcsos csirke

» 15 dkg vaj
» 2 fej vöröshagyma
» só
» 1,5-2 kg csirke
» 1 sárgarépa
» 1 gyökér
» 1 karalábé
» 1 zeller
» pirospaprika
» delikát
» 4-5 paradicsom
» 1 kg krumpli

A bográcsba felolvasztjuk a vajat, majd ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát. Erre tesszük a feldarabolt csirkét, valamint az összes felszeletelt zöldséget. Sózzuk, paprikázzuk, a delikáttal ízesítjük. Felöntjük vízzel, majd beletesszük a paradicsomokat is, és így főzzük. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, beletesszük a felszeletelt krumplit is. Az egészet készre főzzük, majd kínálhatjuk is.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1071     2012.10.28. 13:39        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Hortobágyi pecsenye

» 60 dkg sertéshús
» 15 dkg füstölt kolbász
» 10 dkg füstölt szalonna
» 2 fej vöröshagyma
» 2 zöldpaprika
» 3 paradicsom
» 2 gerezd fokhagyma
» őrölt pirospaprika
» őrölt bors
» só

Húst ujjnyi csíkokra vágjuk. szalonnát is felcsíkozzuk, kolbászt felkarikázzuk. Vöröshagymát apró kockára vágjuk. Zöldpaprikát felcsíkozzuk, paradicsomot pedig felkockázzuk. fokhagymát pépesre törjük. Bográcsban kisütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát. Megpirítjuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst is. Ha a húst megpirítottuk, hozzáadjuk a kolbászt, zöldpaprikát, paradicsomot, és fokhagymával ízesítjük. Összekeverjük és a húst saját levén pároljuk. Fűszerezzük és puhára főzzük. Pirított burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1070     2012.10.28. 13:37        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Gombás csirkecombok bográcsban

» 4 csirkecomb
» 1 kg burgonya
» 20 dkg gomba
» 2 dl tejföl
» 1 fej vöröshagyma
» 10 dkg liszt
» zsír
» csirkehúsleves
» petrezselyemzöld
» őrölt fekete borss
» só

Combokat kétfelé vágjuk. Sóval meghintjük őket, lisztet szórunk rá és félretesszük. burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk. Vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, gombát felcsíkozzuk. Petrezselymet felaprózzuk.
Bográcsban zsiradékot hevítünk, hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát és a csirkecombokat. Sóval, borssal és petrezselyemmel szórjuk meg. gombát és a húst lepirítjuk, majd felöntjük húslevessel. Ha a combok félig puhák, hozzáadjuk a burgonyát. Ha minden puha, tejfölt öntünk hozzá és összekeverjük az étellel.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1069     2012.10.28. 13:35        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Bográcsban sült gombaragu

» 1 kg vegyes gomba
» 15 dkg füstölt szalonna
» 2 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» majoránna
» petrezselyemzöld
» borsikafű
» őrölt fehér bors
» só

Gombát felcsíkozzuk, szalonnát felkockázzuk. Fűszernövényeket felaprózzuk, fokhagymát vékonyra szeleteljük.
szalonnát a bográcsba dobjuk és üvegesre sütjük. Gombát a forró zsírba tesszük, lepirítjuk, majd megfűszerezzük. Hozzáadjuk a borsót, petrezselymet, bazsalikomot és a fokhagymát. Összekeverjük és megpároljuk az ételt. Gomba levét lefőzzük, majd a szalonnazsíron lepirítjuk az ételt.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1067     2012.10.28. 13:33        

Rika
Budakeszi
983 mániapont

Öreglebbencs vagy öhöm

» 25 dkg lebbencstészta
» 80 dkg burgonya
» 10 dkg füstölt szalonna
» 1 hagyma
» pirospaprika
» só

Burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Szalonnát kis darabokra vágjuk. Bográcsban lepirítjuk, majd üvegesre dinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a tésztát és addig sütjük, míg megpirul. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel. Beletesszük a krumplit és mindent puhára párolunk.

Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.
#1066     2012.10.28. 13:21     1 embernek tetszik    

Utazocica
Ludwigshafen, Németország
312 mániapont



Igazad van, a sütötök tényleg nem csak szépit, de föleg a
tökmag nem csak izletes, hanem a fiúknak is nagyon használ.
Tedd egyszerüen a család elé, anélkül, hogy megmondanád mit esznek. Én új recepteknél mindig azt csinálom.

A tésztának egyáltalán nincs sütötök ize, hanem inkáb dió-mandula keverékre emlékeztett.

A sütötök kockákat lehet finomra reszelt sárgarépával is késziteni!

Nem kell egy hétig enned, a tepsi mérete kb 25x35 cm!

Sikeres sütést-fözést kivánok!


Öt csillagos szálloda? Köszönjük, nem! Nekünk már van!
#531     2012.09.13. 22:06        

Kata
Törökbálint
3233 mániapont

Nagyon szépen köszönöm a recepteket!!!

Sajnos az én családom nem szereti 20_10_szomoru.gif, pedig én igen. De egymagamért mégsem süthetek 20_20_sir.gif

Pedig a sütőtök nagyon sok vitamint tartalmaz, és egészséges, és szebbé teszi bőrünket, és alacsony a kalóriatartalma és nagyon-nagyon finom!!!

Mivel kedvet kaptam, lehet teszek egy próbát a családommal 10_02_kacsint.gif
Legrosszabb esetben egy hétig csak tököt eszem 10_03_lol.gif


A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.
#521     2012.09.13. 15:07        

GaborApa
Turkish Valentine
3233 mániapont

Úgy látom, hogy Utazócica sokat tökölt a hétvégén.
Köszi10_02_kacsint.gif

Mindenhol ... otthon
#484     2012.09.10. 10:07        

Utazocica
Ludwigshafen, Németország
312 mániapont

Most pont szezon van, gondolom jó lenne néhány sütötök receptet közzé tenni.
Fözésre, sütésre a legalkalmasabb fajta a Hokkaido nevü.



A legjobb adotsága, kitünö ize és szép sötétsárga szine mellett, hogy nem kell meghámozni, a héja teljesen puhára fö vagy sül.

Sütötök krémleves
1,5-2 kg magjaitól megtisztitott sütötök
1 db közepes vereshagyma
2 kocka marhahúsleves vagy kb 1 liter saját készitésü
2-3 kanál vaj
2 deci habnak való tejszin
2 EK cukor
1 TK frissen reszelt szerecsendió

1 kicsi palack tökmagolaj

A nagyjábol kockákra vágot sütötököt és a hagymát a vajban, fojtonos keverés közben addig dinszteljük mig a hagyma üvegesé válik.
Felöntjük annyi vizzel amennyi ellepi, hozzádjúk a leveskockákat, a szerecsendiót, a cukrot, lefedve fözzük mig teljesen megpuhul a héja is.
Ráöntjük a tejszint és adagonként, esetleg kevés viz hozzáadásával, turmixoljuk.
Visszaöntjük a fazékba és állandó kavarás mellett pár peercet fóraljuk. Esetleg még kissé sózuk.
A leves nem szabad túl hig legyen.
Tálaláskor, a tányérban levö levesre egy-két teáskanál tökmagolajt öntünk.
Ezenkivül lehet enyhén pergelt tökmagokkal is megszorni.


Öt csillagos szálloda? Köszönjük, nem! Nekünk már van!
#481     2012.09.10. 00:18        

Utazocica
Ludwigshafen, Németország
312 mániapont

Sütötök kockák
4 tojás
320 g cukor
190 ml olaj
400 g magtalanitott sütötök (Hokkaido)
270 g liszt
1 tasak vaniliacukor
3 TK sütöpor
2 TK fahéj
1 TK só

Glazúr:
200 g krémturó (60% zsirtartalom)
110 g teavaj, puhitva
1 tasak vaniliacukor
220 g szitált porcukor

A finomra reszelt sütötököt a többi hozzávalóval gondosan elkeverjük, vajazott, lisztezett, tepsibe 11/2 cm vastagon öntjük, 175°C fokon kb 40 percig sütjük.
Mielött kivesszük fogpiszkálóval megnézük át van e sülve.

A glazúr hozzávalóit elkeverjük, a kihült tésztára rákenjük.
4x4 cm kockákra vágjuk.

Megjegyzés: Mint majdnem minden amerikai eredetü tésztarecept, úgy ez is igen édes. Én általában kevesebb cukrot szoktam használni (kb 270 g), a glazúrt is általában elhagyom.

Nagyon jó csokoládés glazurral is (egyenlö mennyiségü sötét csokoládé + teavaj).

A tészta konszisztenciájának nedvesnek, zamatosnak kell lennie.

Öt csillagos szálloda? Köszönjük, nem! Nekünk már van!
#480     2012.09.10. 00:11        

Utazocica
Ludwigshafen, Németország
312 mániapont

Sütötök lekvár
1 kg magtalanitott sütötök (Hokkaido)
1 kg zselirozó cukor 1:1
5 deci világos multivitaminlé (100% gyümölcstartalom!)
1 TK darált fahéj
esetleg 2-3 db darált szegfüszeg, ½ deci rum

A tököt vagy az almarareszelön vagy finomabra reszeljük.
A többi hozzávalóval álandó kavarás mellett a felfórás pontjátol számitva 5 percig lobogva fözük.
Még forón üvegekbe öntjük, a lezárt üvegeket 10 percre a tetejükre álitjuk.

Öt csillagos szálloda? Köszönjük, nem! Nekünk már van!
#479     2012.09.09. 23:50        
1

Kapcsolódó anyagok

Grillezés

Grillezéshez tippek, szokások, tanácsok

Hasznos volt ez a tartalom? Adj rá értékelést!
Így értékelték a többiek: